Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

SamlerMesse

22. oktober 2016 kl. 10:00 - 23. oktober 2016 kl. 16:00

Begivenhed Navigation

Velkommen til SamlerMesse i FrederiksborgCentret

Igen i år slår vi dørene op til en fantastisk verden fyldt med passionerede samlere. Emnerne er mange og ligesom sidste år, kan vi love stor variation i de forskelligartede herlige boder. Uden at afsløre for meget, kan du blandt boder og udstillere opleve samleremnerne bryggerietiketter, receptkuverter, mønter, frimærker, militariasamlinger, glas, porcelæn og mange flere. At være en dedikeret samler kræver både lyst, talent og passion. Til årets Samlermesse 2016 glæder det os igen, at præsentere store og små effekter, køb, salg og bytte – og ikke mindst invitere publikum indenfor til den særlige stemning, stolthed og glæde enhver samler besidder.

 

FrederiksborgCentret samarbejder med en række specialklubber bl.a. Hillerød Philatelistklub, Farum Møntklub, Svebølle Samlerklub, Landsforeningen Skandia og Dansk Militaria Forening.

 

Program

Lørdag den 22. oktober

Kl. 11.00            Den lille forskel – om tændstikæsker v/Peter Laursen, SKANDIA

Kl. 12.00            Irlands kultur og historie med afsæt i frimærker v/Jan Rass Hansen

Kl. 13.00            Badehoteller og udflugtssteder i Nordsjælland v/Leif Ørndorf

Kl. 14.00            Willy på eventyr v/Asger Pedersen

Kl. 14.45            Knallertens historie v/Magni Larsen, Nordsj. Veteranknallertklub

 

Søndag den 23. oktober

Kl. 11.00            ”Jeg samler på Egern” v/Nelly Kristensen

Kl. 12.00            Hillerød-postkort  v/Lennart Weber

Kl. 13.00            Den lille forskel – om tændstikæsker v/Peter Laursen, SKANDIA

Kl. 14.00            Knallertens historie v/Magni Larsen, Nordsj. Veteranknallertklub

 

Samlermesse – nyt!

taendstik3START DIN SAMLING HER… 🙂
Velkommen til Peter med de mange æsker…

På messen findes der igen i år mange tændstikæsker, Peter B. Laursen har taget dele af sin samling med og viser den frem. Har i alt godt 32000 hele æsker fra godt 100 forskellige lande i verden.
– Kom forbi standen på messen og få 5 tændstikæsker med hjem. – Motto: Start din samling her, tag 5 tændstikæsker med hjem.

 

hc-andersen-figurer-og-glas2H.C ANDERSEN..flot samling! PÅ SAMLERMESSEN 🙂
Dejlig udstilling af Kgl. figurer, som er fra H.C. Andersens eventyr, og ejeren, Anne-Marie, er altid på jagt efter figurer med et H.C. Andersens tema. På samlermessen sælger Anne-Marie
dyrefigurer fra den Kgl. og B & G. og udstiller også glas ting.

 

 

 

skilte5Unikke emaljeskilte på Samlermessen 🙂

Jens er indehaver af Danish Design & Posters som ligger på Søborg Hovedgade i Dyssegård.Han er inkarneret samler af alverdens ting, og herudover driver han en butik der er et mekka for samlere.I det flotte lokaler findes der samlereffekter fra guld til loft; emaljeskilte, automater, plakater, gammelt lejetøj, emblemer og meget meget andet.
Vi har på samlermessen fået lov til at udstillet et flot udsnit at hans samlinger – både plakater og skilte. Noget af det er kun udstilling mens andre ting godt kan erhverves.Glæd dig – og her på billederne kan du næsten mærke stemningen fra butikken.

 

 

glassalen2VI GLÆDER OS MEGET TIL OGSÅ AT BYDE VELKOMMEN TIL:
Glassalen – Glass & Blue

Krystalglas og de kongelige stel passer sammen, og hos Glassalen er dette i fokus. Her finder du skønne ting til bordopdækningen og kan supplere både glas og service, eller købe en fuld opdækning.

– Vi leder gerne efter specielle ting der står på ønskesedlen og kommer med inspiration til, hvordan dit stel kommer frem i lyset og bliver brugt igen. De gamle smukke glasservicer og det håndmalede porcelæn klæder ethvert bord og kan skifte udtryk i uendelighed alt efter, hvordan det sættes sammen. Kom gerne over til vores stand og få gode råd om, hvordan du behandler dine glas så de holder sig pæne og klare og hvordan opvaskemaskinen sagtens kan bruges både til daglig og til fest, fortæller Christine og Mads, som medbringer et dejlig udvalg på standen

 

chd3FÅ EN SNAK..OG VURDERET DINE KLENODIER 🙂
Stort VELKOMMEN til CHD AUCTIONS..
På samlermessen i Hillerød har vi også fornøjelsen at auktionshuset CHD Auctions.
Auktionshuset har specialiseret sig i militaria – men har også fokus på alle andre former for samleobjekter.
Lørdag den 22. oktober vil det være muligt at hilse på folkene bag CHD auctions – og også muligt at få en vurdering af egne effekter.
Så kig forbi deres stand på samlermessen – får vurderet dine klenodier – eller få bare en snak om hvad og hvordan man bedst sælger sine effekter.
Og har du lyst til at se hvad der allerede rører sig i auktionshuset – så check hjemmesiden: www.chdauction.com

 

farum-moentklub2VELKOMMEN TIL FARUM MØNTKLUB PÅ SAMLERMESSEN
– Stik hånden i glasbowlen på standen, og få mønter med hjem 🙂

På samlermessen udstiller klubben et udsnit af danske mønter og sedler udstedt efter Den Skandinaviske Møntkonvention fra 1873 til vores tids penge. Derudover tilbyder Farum Møntklub en gratis vurdering af de besøgenes medbragte mønter og sedler, ligesom der også er mulighed for at få et købstilbud i forbindelse med vurderingen, eller mulighed for at erhverve flere af de udstillede mønter til en favorabel pris. Klubben har endvidere medbragt en glasbowle indeholdende ca. 20 kg.blandede mønter, som de besøgende er velkomne til at tage en pose af.

 

 

egern2UDSTILLING OM EGERN PÅ SAMLERMESSEN 🙂

Samleren Nelly Kristensen fortæller om sin udstilling: “I nogen tid samlede jeg alle verdens spejderfrimærker. Dette blev for uoverskueligt, så jeg måtte afgrænse det til et geografisk område. Dette voksede mig også over hovedet, så endte jeg ud med at samle mit patrulje-dyr fra spejderverdenen: Egernet. Det gav samtidig gode minder fra min opvækst; Min far var skovarbejder, hvor vi var omgivet af skov med levende egern, disse har jeg kunnet i iagttage i ”timevis”, venter stadig på de falder ned fra træerne i deres spring. ”

På samlermessen vises Nellys imponerende samling af egern i alle afskygninger – samlet gennem mere end 20 år.

 

 

 

FOREDRAG:

Vi elsker de mange anekdoter og fortællinger om fortiden og den svundne tid 🙂 I år laver vi tæt på café- området et lille hyggeligt “speakers corner” til fortællinger og mindre foredrag.

* Blandt vore dejlige fortællere er Leif Ørndorf fra Odder..
Hold øje her på siden, hvor vi tæt på Samlermessens weekend opsætter et program for begge dage.

marienlyst_03“Badehoteller og udflugtssteder i Nordsjælland”
Udgangspunktet er badehotellerne, der opstod i slutningen af 1800-tallet, og de kendte udflugtssteder, som ikke mindst de større byers indbyggere besøgte i deres sparsomme fritid.
Den store revolution – automobilen – der vækkede gamle hensygnende landevejskroer til live igen.
I nyere tid, 1950’erne, var det legenden Oscar Pedersen, der lancerede begrebet “Nordens festlige hjørne” om Helsingør-området.”
Alt dette er rigt illustreret med smukke og traditionsrige postkort fra dengang.

 

 

presse5Vi glæder os også meget til besøg af Jørgen og hans originale Rolls Royce fra 1969,
som står i original stand.

 

 

 

 

 

 

Exif_JPEG_PICTUREVELKOMMEN TIL: SVEBØLLE SAMLERKLUB.. 🙂 
-Som er en forening af mange forskellige samlere. Vi har mødtes siden 2001 for at bytte og vise vore samlinger frem og isærdeleshed for at udstille, hvilket vi gør hvert andet år, sidst var det i Svebøllehallen, og det bliver det også næste gang. Svebølle Samlerklub mødes fem gange årligt på Svebølle skole, hvor vi har fund med fra de seneste måneder. Vi samler til hinanden, det er ganske frivilligt og aftales indbyrdes; man kan også komme ud for at få en masse forærende, både af klubbens medlemmer, men også af folk, der har hørt om samlerklubben.

Samlerklubben samarbejder med andre foreninger, såsom Samlerforeningen Syddanmark, Bornholms Samlere og Landsforeningen Scandia, samt specialsamlerforeninger som Dansk Kinderægsforening.

I år vil samlerklubbens formand Asger Pedersen stille op med udpluk fra sin tegneseriesamling, specielt hans store interesse: ‘Willy på eventyr’

 

SAMLERMESSEN PÅ TV
Samlermessen optræder i tv- programmet, Mettes- Mix, på Kanal Hovedstaden..
Tak til Ole og Lars for deltagelse med deres samler-herligheder…

Mettes Mix (215) – passionerede samlere from Kanal 1 on Vimeo.

 

militaria2Blandt mange skønne udstillerer er også…. 
Dansk Militaria Forening, som er en sammenslutning af personer med teknisk og historisk interesse for at studere, samle og bevare civile og militære våben, uniformer og militaria med vægt på de historiske forhold knyttet hertil.
Det er foreningens formål at udbrede kendskabet til disse emner og gennem oplysende virksomhed medvirke til at placere emnerne i historiske og kulturelle sammenhæng.

 

 

 

knallert210 SKØNNE HISTORISKE TO- HJULEDE..
Vi glæder os meget til i år også at byde velkommen til Nordsjællands Veteran Knallert Klub (Y)
– NVKK er en klub for veteran knallert entusiaster, ved veteran menes en knallert der er over 30 år gammel.
Klubbens bestyrelse er klar på standen til at besvare spørgsmål, og fremvise udsnit af medlemmernes super seje maskiner.

 

 

 

postkortfrahilleroed-jpg-lenneart-weberI vores spændende mini fordragsrække på messen, hvor vi bl.a. også kan høre om Badehoteller i Danmark, kan vi glæde os til Lennart Weber om Postkort og lokalhistorie 🙂

Forfatter og journalist Lennart Weber holder søndag kl. 12 foredrag om postkort og lokalhistorie. Postkortet havde sin storhedstid omkring 1890-1920 og det var i en periode der var fattig på billeder. Derfor var postkortet på mange måder en øjenåbner for borgerne, og tusindvis af postkort er i dag en fantastisk spændende indgang til vores kulturhistorie.
Lennart Weber vil i sit foredrag vise en stribe af de mange spændende postkort fra Hillerød. Hans samling omfatter tæt ved 4.000 postkort fra det gamle Hillerød.
På samlermessen kan man samtidig købe en del af de lokalhistoriske bøger og hæfter, som Lennart Weber gennem årene har udgivet. Netop nu har han udgivet de første tre af en serie singler om lokalhistorie, og de kan naturligvis også købes på messen.

 

receptkuvert2Vidste du?…At der findes en receptkuvert forening?
Vi glæder os meget til deres besøg på Samlermessen 🙂

Receptkuvertsamlerforeningen er en landsdækkende forening, der blev startet i Føllenslev i 1978.
Foreningens formål er at fremme interessen for receptkuverter, ved at forske i receptkuverters oprindelse og udvikling.
Opfordre medlemmerne til at søge kontakt indbyrdes for bytning af kuverter m.m.
Hvert år i april måned, bliver der holdt årsmøde i henholdsvis Jylland, på Fyn og på Sjælland.
Der bliver flere gange om året holdt byttemøder forskellige steder i landet.
Selvom der i dag, ikke kommer så mange nye receptkuverter, har vi glæden og spændingen ved at prøve at finde de receptkuverter vi mangler i samlingen.

 

frimaerke-666-jpg-2016En af Nordsjællands storsamlere af frimærker vil også være at finde på årets SAMLERMESSE.
SØREN LOTZ har samlet på frimærker siden han var ganske ung, og har mange imponerende samleringer indenfor de skandinaviske lande.
Søren Lotz vil på messen være at finde en i stor stand hvor han sælger ud af sit imponerende dublet-materiale, hvor han – blandt meget andet – har et enormt sortiment af postfrisk materiale fra Danmark, Grønland og Færøerne samt masser af filatelistisk tilbehør.

 

 

 

12938068_1061673467239034_7020793367582588377_nBlandt mange nyheder på årets Samlermesse er “Lampemanden”.
I forhallen udstilles lille samler- udsnit af bl.a. egne designede Nilfisk lamper med modeller tilbage fra 1920. De fine og sjove lamper vidner om mange timers arbejde og sans for detaljer.

– Det handler ikke om bare at trækker en ledning og fatning igennem en støvsuger, men at få hver lampe til at have sit særpræg med respekt for det originale udseende. Hver Nilfisk har haft sit liv og skal leve videre i et hjem på en helt ny måde, fortæller lampernes designer, Frank, og fortsætter.
Mange mennesker kan godt lide at have ting med historie og kultur i sit hjem, og jeg synes det er en spændende proces at finde ældre emner, som kan bruges til lampe, og starte helt fra bunden med idéerne. Hver gammel støvsuger og hvad jeg ellers bygger lamperne af, ender hver gang ud med at have sin egen form for personlighed.

 

maage2VILD MED MÅGESTEL

Oplev Mågestellets genopblomstring, på samlermessen.

Mød Pia Stender, Übermågediva, på standen VILD MED MÅGESTEL og hør mere om Mågestellet.

Mågestellet er blevet en del af den moderne opdækning og bruges
flittigt i hverdagen af mange passionerede mågefans.
Mågestellet er blevet et samleobjekt for mange.
Hvor nogen har samlet siden de var unge, er andre nystartede samlere.
De helt unge har også forelsket sig i de skønne måger og samler
ivrigt på det. Enten ved at arve det fra deres bedsteforældre eller selv lopper sig til dele.

Pia Stender har oprettet et fællesskab på Facebook: https://www.facebook.com/groups/VildMedMaagestel
og Instagram: https://www.instagram.com/vild_med_maagestel/ – kun om
Mågestellet.
I gruppen er alle passionerede samlere og er derfor Mågedivaer og Mågedivoer. Klik dig ind og se mere..
– Vi har medlemmer i alle aldre med både små og store samlinger, der ser dagens lys i fællesskabet.

Besøg Pia’s stand på Samlermessen: Vild med Mågestel..
og her på FB samt Instagram.

 

fyns-frim-brev1Vi byder også velkommen til FYNS FRIMÆRKE SERVICE…
En af Danmarks mest efterspurgte frimærkehandlere vil være at finde på årets samlermesse i FrederiksborgCentret.
Fyns Frimærke Service gør sig indenfor køb og salg af brev, postkort og posthistorisk materiale, og afholder ca. 4 årlige auktioner, ugentlige miniauktioner.
På internet-siden STAMPS.DK tilbyder FYNS FRIMÆRKE SERICE mange tusinde postkort og posthistoriske objekter til faste priser. Og der kommer masser af nye varer hver eneste uge.

 

 

 

lego4Samlermessen viser i år eksempler på, hvordan samlerierne nogle gange tilfældigt forgrener sig.
Povl Albrechtsen har samlet på forskellige ting gennem livet, herunder på frimærker sådan on-off siden barndommen.
Men det skulle være en jubilæumsgave fra kollegaerne fra arbejdspladsen gennem mange år, der fik sat gang i nye og helt anderledes samlerier.
Gaven var nemlig en kæmpe LEGO-samlesæt af en lastbil; men afsæt i at Povl jo var chauffør.
Det tog mange timer at samle den imponerende lastbil, og der tog et nyt samlerområder så sin begyndelse.
Det er blevet til mange, mange flere byggerier siden da. Og tiden forsvinder helt når man fordyber sig, fortælle Povl.
Kom til samlermessen og se alle Povls LEGO-modeller!
Og Povl vil også være til stede begge dage for at fortælle om LEGO-hobbyen, og du vil også kunne følge med i byggeriet af hans seneste erhvervelse.

 

 

 

Stemningsbilleder fra SamlerMesse 2016

Stemningsbilleder fra SamlerMesse 2015

SamlerMesse16_logo2-1

 

 

 

Åbningstider
Lørdag den 22. oktober kl. 10-16
Søndag den 23. oktober kl. 10-16


Entré
Kr. 40,-
Gratis adgang for børn u/7år ifølge med en voksen.


Sted
FrederiksborgCentret
Milnersvej 39
3400 Hillerød
www.frederiksborgcentret.dk


For udstillere
Er du interesseret som udstiller?
BOOK-DIN-STANDeller kontakt Kennet Helmer-Jensen


Kontakt

Salgs- og projektleder
Mette Hoffmeyer
mho@frederiksborgcentret.dk

Koordinator
Kennet Helmer-Jensen
kennet@helmer-jensen.dk
Tlf. 3113 1313


FACEBOOK
Der vil være information om udstillere, nyheder og konkurrencer

Detaljer

Start:
22. oktober 2016 kl. 10:00
Slut:
23. oktober 2016 kl. 16:00
Begivenhed Kategori: