Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

HILLERØD KUNSTDAGE 2016

11. marts 2016 kl. 13:00 - 13. marts 2016 kl. 17:00

Kom til Nordsjællands største og mest alsidige kulturbegivenhed

 

Til at styre dig igennem Hillerød Kunstdage, så du får mest ud af det og bevarer det store overblik, har vi lavet et katalog, der kan hentes på et af udstillingsstederne fra slutningen af februar. Det bliver også sendt til alle husstande i Nordsjælland torsdag 10. marts som en del af avisen LIV&PULS.

Se hele kataloget for Hillerød Kunstdage her

Program og 10 års jubilæum Den Censurerede forårsudstilling

Udstillere på Kunstmessen

Hvem udstiller i Hillerød

 

2016 er 400-året for William Shakespeares død og 200-året for Hamletscenen på Kronborg Slot, der forvalter verdens ældste kontinuerlige Shakespeare-tradition. 2016 bliver derfor det helt store Shakespeare-år og Hillerød Kunstdage skyder festlighederne i gang 11. -13. marts.

Samtidigt fejrer Den Censurerede Forårsudstilling 10 års jubilæum under kunstdagene.

Hillerød Kunstdage er et mekka for kunstinteresserede voksne og børn og byder på sjove, anderledes og spændende aktiviteter. Særudstillinger og åbne gallerier, hvor du kan møde kunstnerne og festlige ferniseringer garneret med musik. Der er entre til Kunstmessen, Den censurerede Forårsudstilling og særudstillinger i FrederiksborgCentret og til Frederiksborg Slot. De øvrige aktiviteter rundt omkring i Hillerød er gratis og hvad der sker og hvor, bliver løbende lagt op, når vi har informationen.

Hillerød Kunstdage startede i 2006 og er en årligt tilbagevendende begivenhed i et samarbejde mellem FrederiksborgCentret, Hillerød Kommune, Hillerød Bibliotek og Hillerød Kunstforening samt kunstgallerier og udstillings- og kulturcentre i Hillerød.

Tilbageblik 2015 – kataloget

KUNSTMESSEN I FREDERIKSBORGCENTRET

Kunstmessen er grundet stor efterspørgsel udvidet i år, og i messehallen kan du møde mere end 100 udstillere og kunstnere og nyde deres kunst. Gallerie Rasmus præsenterer ikke færre end 23 kunstnere og et andet stort galleri nemlig Sct. Gertrud har også mange store kunstnere repræsenteret på deres stand.

Trænger du til en pause, så har vi flere caféer på udstillingsområdet, hvor du kan nyde en frokost og et glas kunstvin, en kop kaffe og kage eller hvad du måtte lyste.

Her er den fulde udstillerliste

 

DEN CENSUREREDE FORÅRSUDSTILLING

Er et stort trækplaster og arrangeres i et samarbejde mellem Hillerød Kunstforening og Biblioteket. Den Censurerede Forårsudstilling uddeler tre priser, der deler Nordea Fondens præmie-pulje på 10.000. Det foregår fredag 11. kl. 14.00. Censurkomitéen er i år JANE BALSGAARD • MORTEN ERNLUND JØRGENSEN • GERT BRASK • MICHAEL ISLING • ADA SCHELLER. I årets anledning har Den Censurerede Forårsudstilling fået sin egen udstillingshal på 1. sal i FrederiksborgCentret. Publikumsprisen, hvor publikum inviteres til at stemme på deres favoritbillede blandt de indsendte værker, uddeles søndag 13. marts kl. 15.00. Prisvinderen modtager 1000 kr. fra Nordea Fonden. Blandt publikum trækkes der lod om et årskort til Louisiana.

 

Særudstilling TO PAINT OR NOT

kranie-plakatSærudstilling
10 kunstnere er inviteret til frit at dekorere en afstøbning af et kranie og denne spændende udstilling vises på den Censurerede Udstilling på 1. sal. Vi inviterer publikum til at hjælpe Censurkomitéen for den censurerede Forårsudstilling og udvalgte medlemmer af styregruppen for Hillerød Kunstdage med at udpege vinderen, der afsløres søndag 13. marts kl. 14 og får 10 års jubilæumsprisen på 20.000 kr.

 

De ti kunstnere er Hanne Bang/Malene Falck, Helle Malling Beck, Lene Sandvang, Louise Lagoni, Maria Kollerup, Mette Rishøj Jørgensen, Mugge P, Niels Witten, Ole Fick og Rikke Bruzelius. Det er ti vidt forskellige udtryk, nogle inspireret af Hamlet, andre af noget helt andet og nogle igen med kunstnerens helt eget udtryk.

Se alle ti kranier her

 

Per-KirkebyBlandt publikum, der har købt billet, fået stemmeseddel og ikke mindst stemt på deres favorit, trækker vi lod om et originalt litografi af af Per Kirkeby fra 1974 doneret af Danske Bank. Vi trækker lod søndag og vinderen får direkte besked.

 

 

 

 

Plakat KunstdageÅrets Kunstplakat
Årets Kunstplakat er i år dekoreret af kunstneren Louise Lagoni
og har fået tilføjet ”The Year of Hamlet”.
Læs mere om Årets Kunstplakat.

 

 

Michael MathiesenÅrets gæstetaler
Årets gæstetaler kan du møde fredag den 11. marts kl. 14.00, idet åbningstalen holdes af Michael Mathiesen, byrådsmedlem i Helsingør Kommune, instruktør og musical lærer på Helsingør Ungdomsskole, der opfører Hamlet som musical, skuespiller, sanger og kulturmenneske fra inderst til yderst.
Lørdag kl. 14.00 giver der en smagsprøve på musicalen HAMLET. Læs mere om Årets Gæstetaler

 

 

2016_hillerodkunstdage
Åbningstider:
Kunstmessen
fredag 13-19
lør-søndag 10-17

Frederiksborg Slot: 11-15


Pris:
Kunstmessen og Den censurerede Forårsudstilling
Ved Indgang: 100,-
Pris i forsalg: 90,- + gebyr
køb-billetter-her

Billetten gælder for adgang alle tre dage og som adgang til Frederiksborg Slot.

Der er gratis adgang de øvrige steder.


Kontakt
Kunstmessen

Projektleder Kirsten Herse tlf.: 2482 1524
mail: herse@danfair.dk

Den censurerede Forårsudstilling:
Børge Jensen, Hillerød Kunstforening tlf.: 4826 3329
email amb.jensen@mail.dk

Se også www.hillerodkunstforening.dk samt www.hilbib.dk


FACEBOOK
Her bliver der løbende lagt nyheder ud og du kan vinde billetter til kunstdagene.


UDSTILLER


DOWNLOAD

Kunstdage logo png
2016_Kunstdage_LOGO - Kopi

Kunstdage logo pdf
2016_Kunstdage_LOGO - Kopi

 

 

 

Detaljer

Start:
11. marts 2016 kl. 13:00
Slut:
13. marts 2016 kl. 17:00
Begivenhed Kategori:

Sted

FrederiksborgCentret
Milnersvej 39
3400 Hillerød, Danmark
+ Google Map
Telefon:
4820 9120
Hjemmeside:
www.frederiksborgcentret.dk