Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Bueskydning / Nordiske UngdomsMesterskaber

1. juli 2016 kl. 08:00 - 3. juli 2016 kl. 17:00

Nordiske UngdomsMesterskaber 2016
Hillerød Bueskyttelaug er i samarbejde med Lyngby Bueskyttelaug arrangør af de Nordiske Mesterskaber for Ungdom i 2016, dette stævne er det største ungdomsstævne på dansk grund i 2016 og vi forventer over 250 deltagere fra alle de nordiske lande.

Stævnet afholdes i dagene 2.-3. juli. Skydningen vil finde sted på FIFs højbaner ved FrederiksborgCentret. Der vil være mulighed for at komme forbi og se de bedste unge skytter fra de nordiske lande i aktion. Der trænes på banen fredag den 1. juli over middag. Lørdag er der indledende skydning og søndag individuelle finaler.

 

60.000 pile på tre dage gør Robin Hood misundelig

På med pilen i Hillerød, hvor der fredag-søndag er nordisk ungdomsmesterskaber i bueskydning med rekorddeltagelse: 302 skytter i alderen 13-20 år

Robin Hood ville blive grøn som sin hat af misundelse, hvis han lagde vejen forbi Hillerød på fredag-søndag:

– Vi regner med at skyde omkring 60.000 pile afsted, fortæller Svend Christensen der er formand for Hillerød Bueskyttelaug, som sammen med Lyngby Bueskyttelaug er vært for de nordiske ungdomsmesterskaber.

Det imponerende høje antal hænger sammen med, at der er rekorddeltagelse med 302 bueskytter i alderen 13 til 20 år fra Danmark, Norge, Sverige, Finland og Færøerne. Og selv om bueskytterne i Hillerød har stået bag mange store stævner, så er det den største opgave nogensinde:

– Vi får markedsført bueskydning, og det betyder meget for klubben, at vi kan vise, at vi kan – og vi regner også med en økonomisk gevinst, siger Svend Christensen, som sammen med de omkring 50 hjælpere har arbejdet halvandet år på planlægningen.

Bueskytternes normale 12 baner ved FrederiksborgCentret på Milnersvej i Hillerød er da heller ikke nok, så der er i anledning af NM opstillet 85 midlertidige baner ved fodboldklubbens FIF’s højbane.

Der lægges ud på fredag 1. juli, hvor alle 302 deltagere ventes at træne klokken 16 til 20, og alene i de fire timer regner Svend Christensen med, at der sendes op mod 15.000 pile mod skiverne.

Lørdag 2. juli klokken 9 sørger formanden for Hillerød Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Peder Bisgaard, for den officielle åbning, og så dystes der fra klokken 10 til 17.

Søndag 3. juli er finaledag fra klokken 8.30 til omkring 17.

Hillerøds stærke kort

Der dystes med fire buetyper: Langbue, barbue, recurvebue og compoundbue i fire klasser. Afstanden mellem skytten og skiven er 30-70 meter afhængig af buetype og skyttens alder.

Hillerød Bueskyttelaug har otte deltagere med, og der er især forventninger til gode resultater med langbue både individuelt og hold:

– Ikke mindst tror vi på, at Ebbe Grøn klarer sig godt, idet han satte dansk rekord sidste weekend, fortæller Svend Christensen.

FrederiksborgCentret sørger for forplejningen, og hér bor en stor del af deltagerne, mens andre rykker ind på hoteller og campingpladser i Hillerød.

 

- Vi regner med at skyde omkring 60.000 pile afsted, fortæller Svend Christensen der er formand for Hillerød Bueskyttelaug, som i halvandet år har arbejdet med planlægningen af weekendens ungdoms-NM.

– Vi regner med at skyde omkring 60.000 pile afsted, fortæller Svend Christensen der er formand for Hillerød Bueskyttelaug, som i halvandet år har arbejdet med planlægningen af weekendens ungdoms-NM.

NUM-2016

 

mere-info

Detaljer

Start:
1. juli 2016 kl. 08:00
Slut:
3. juli 2016 kl. 17:00
Begivenhed Kategori: